تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان؛ با این ۹ روش مفید و موثر

برقراری یک رابطه خوب میان پدر و پسر از مهم‌ترین عواملی است که به رشد شخصیت پسر بچه‌ها کمک کرده و آن‌ها را برای قدم برداشتن در مسیر زندگی آماده می‌کند. در این مطلب، قصد داریم درباره روش‌های تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان و نقش هر یک از والدین در دستیابی به این هدف صحبت کنیم. اگر شما هم برای بهبود رابطه با پسرتان تلاش می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.


تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان چگونه ممکن است؟

شکل‌دهی ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان چگونه ممکن است؟
پدرها با محبت کردن به فرزندانشان و وقت‌گذرانی با آن‌ها می‌توانند رابطه خودشان را با پسر بچه‌ها تقویت کنند./ عکس از: Cavan

 

احتمالا شما هم موافقید که تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اما متاسفانه ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن معیارهای اشتباهی برای مردانگی و پدر بودن تعریف شده است. در اغلب مواقع، تعیین این معیارهای غلط تقویت پیوند عاطفی قوی میان پدرها و فرزندان را دشوار می‌کند. برای مثال، معمولا جامعه به آقایان دیکته می‌کند که باید سرسخت و بی‌عاطفه باشند و از محبت فیزیکی به عزیزان‌شان خودداری کنند.
در عین حال، معمولا از مادران انتظار می‌رود که زمان بیش‌تری را با بچه‌ها سپری کرده و نیازهای فوری و ابتدایی آن‌ها را به تنهایی برآورده کنند. برای مثال، وظیفه محبت کردن به فرزندان، به‌وجود آوردن فضای مناسب برای صحبت‌های صریح و صادقانه و پشتیبانی عاطفی از بچه‌ها معمولا به مادران واگذار می‌شود.
طبیعی است که زندگی کردن در چنین دنیایی و پیروی کردن از چنین دستورالعمل‌هایی فرصت برقراری ارتباط دوستانه با پسر نوجوان را از پدرها گرفته و مانع ایجاد یک پیوند عاطفی قوی میان آن‌ها می‌شود. واقعیت این است که شکل‌دهی یک رابطه سالم و استوار بین پدر و فرزند پسر و همچنین، غلبه بر آموزه‌های فرهنگی اشتباه یک پروژه خانوادگی است. دستیابی به این هدف تنها با کمک، هم‌فکری و هم‌سویی هر دوی والدین امکان‌پذیر خواهد بود.

نقش مادران در تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان چیست؟

شکل‌دهی ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان چیست؟
مادران با مشارکت دادن پدرها در انجام روال‌های روزانه بچه‌ها و بسیاری اقدامات دیگر به تقویت رابطه آن‌ها کمک می‌کنند./ عکس از: Giseliefissak

دخیل کردن پدران در روال‌های روزانه

از همان نخستین روزهای تولد، مادران وظیفه تعیین روال‌های روزانه و قبل از خواب بچه‌ها و رسیدگی به آن‌ها را برعهده می‌گیرند. به‌تدریج، مدیریت این امور برای آن‌ها ساده‌تر شده و به بخشی از زندگی روزمره‌شان تبدیل می‌شود. پس از مدتی، آن‌ها به خوبی و بدون از قلم انداختن چیزی می‌توانند انجام درست و به موقع کارها را سازمان‌دهی کنند.
به همین دلیل، اغلب مادرهایی که سال‌ها کم‌تر کمکی را از اطرافیان دریافت کرده‌اند به سختی می‌توانند پدر یا هر شخص دیگری را در رسیدگی به روتین‌های روزمره فرزندان دخیل کنند. با این حال، به‌عنوان یک مادر لازم است بدانید انجام این کار یکی از ضروری‌ترین اقداماتی است که علاوه بر تحکیم روابط پدرها و پسر بچه‌ها به خود شما هم کمک می‌کند تا ساعات بیش‌تری را استراحت کنید و به امور شخصی و مورد علاقه خودتان بپردازید.

ایجاد فرصتی مناسب برای سرگرمی‌های دو نفره

همه والدین به زمان نیاز دارند تا بتوانند با فرزندان‌شان ارتباط برقرار کنند. بنابراین، گاهی اوقات لازم است مادرها کمی عقب‌نشینی کنند و اجازه بدهند پسرها و پدرها مشغول فعالیت‌ها، شوخی‌ها و سرگرمی‌های دو نفره باشند. انجام این کارها به‌طور قابل توجهی در تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان تاثیرگذار است.

ایجاد فرصتی مناسب برای سرگرمی‌های دو نفره
فعالیت‌ها، شوخی‌ها و سرگرمی‌های دو نفره در تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان تاثیرگذار است./ عکس از: Mixetto

سپردن وظیفه پرستاری از فرزند بیمار به پدرها

با توجه به زمان زیادی که بچه‌ها با مادران خود سپری می‌کنند، طبیعتا در هنگام بیماری هم بیش‌تر به آن‌ها وابسته بوده و دوست دارند در کنار مادرشان باشند. در چنین شرایطی، شما به‌عنوان مادر تمایلی نخواهید داشت برای مدت کوتاهی هم که شده فرزندتان را ترک کنید. با این حال، لازم است در ساعاتی از روز وظیفه پرستاری از فرزند بیمار را به پدرش بسپارید. مطمئن باشید، پس از مدتی وابستگی آن‌ها به یکدیگر بیش‌تر خواهد شد.

تنها سفر کردن

گاهی اوقات، خوب است مادرها تنهایی سفر کنند و برای یکی، دو روز هم که شده پدرها و پسران‌شان را به حال خود بگذارند. با انجام این کار بهترین فرصت ممکن برای تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان مهیا می‌شود.

نادیده نگرفتن تصمیمات پدر

احتمالا والدین درباره همه موضوعات با هم توافق ندارند. بعضی از بچه‌ها به‌تدریج یاد می‌گیرند از این اختلاف نظر سوء استفاده کنند و شرایط را به نفع خودشان تغییر دهند. بنابراین وقتی یکی از والدین تصمیمی می‌گیرد لازم است دیگری هم از او حمایت کند. با این حال، ممکن است به‌عنوان مادر از صمیم قلب با یکی از تصمیمات پدر مخالف باشید؛ در این صورت، به‌جای بی‌توجهی به خواست او و بی‌اعتبار کردنش بهتر است به فرزندتان بگویید با پدرش صحبت خواهید کرد. به خاطر داشته باشید، هرگز نباید بچه را برای گوش نکردن به حرف پدر ترغیب کنید.

مداخله در صورت لزوم

ایجاد ارتباط دوستانه پدر با پسر نوجوان
اگر پدر کاری می‌کند که به رابطه او با فرزندش آسیب می‌رساند، مادر باید مداخله کرده و با او صحبت کند./ عکس از: Tetra Images

قالب‌های سنتی و تعالیم اشتباه جامعه برقراری ارتباط صادقانه و دوستانه میان پدرها و پسر بچه‌ها را دشوار می‌کند. اگر پدر واقعا کاری را انجام می‌دهد که به رابطه او با فرزندش آسیب می‌رساند، لازم است مادر مداخله کرده و با او صحبت کند. ممکن است آن‌ها راه خوبی برای برقراری ارتباط پیدا نکنند. در این صورت، بهتر است مادرها وارد عمل شوند و به ایجاد یک رابطه قوی میان پدرها و پسران‌شان کمک کنند. با این حال، پیشنهاد می‌کنیم تا جای ممکن فرصت پا در میانی را برای موقعیت‌های خاص ذخیره کرده و به آن‌ها اجازه دهید شخصا مهارت‌های خود را توسعه دهند و مشکلات‌شان را با هم برطرف کنند.

انتقاد نکردن از پدر در مقابل فرزندان

بسیاری از والدین به‌سادگی در مقابل فرزندان‌شان از یکدیگر انتقاد می‌کنند و عملکرد هم را زیر سوال می‌برند. انجام این کار موجب بی‌اعتبار شدن فرد مقابل و بی‌توجهی فرزند نسبت به حرف‌های او می‌شود. توصیه می‌کنیم به‌هیچ عنوان در مقابل فرزندتان از پدرش بدگویی نکنید و درد دل‌های خود را برای جلسات مشاوره یا صحبت با دوستان‌تان ذخیره کنید.

برجسته کردن نقاط قوت پدر

گاهی اوقات، خوب است مادرها با فرزندشان درباره پدر و نقاط قوت او صحبت کنند. برای مثال، آن‌ها می‌توانند به استعدادهای پدر، مهربانی‌هایش و کارهای خنده‌داری اشاره کنند که موجب سرگرمی و تفریح‌شان می‌شود. انجام این کار به برجسته کردن صفات دوست‌داشتنی پدرها کمک می‌کند و موجب تقویت رابطه او با فرزند می‌شود.

تشویق پدر

گاهی اوقات، لازم است مادرها و پدرها سخنان مثبتی درباره مهارت‌های فرزندپروری‌شان بشنوند. به خاطر داشته باشید، بزرگ کردن بچه‌ها برای همه والدین کار دشواری است و نیاز به قدردانی دارد. با تشویق و حمایت از پدر خانواده به او کمک می‌کنید احساس کند دوستش دارید. انجام این کار یکی از بهترین روش‌هایی است که او را برای ادامه روند تحکیم و تقویت رابطه با فرزندانش دلگرم می‌کند.

تشویق پدر
با تشویق و حمایت از پدر خانواده او را برای تحکیم و تقویت رابطه با فرزندش دلگرم می‌کنید./ عکس از: Gilaxia

به‌عنوان یک پدر چگونه می‌توانید روابط خود را با پسرتان تقویت کنید؟

الگوی خوبی باشید

عملکرد پدرها به شکل قابل توجهی در شکل‌گیری شخصیت پسران‌شان موثر است. فرزندتان در درجه اول با نگاه کردن به شما و تقلید از رفتارهای‌تان یاد می‌گیرد با دنیای واقعی تعامل ایجاد کند. بنابراین، با احترام به حقوق دیگران و به‌ویژه شریک زندگی‌تان و با برخورد درست در موقعیت‌های مختلف الگوی خوبی برای فرزندتان باشید و از این طریق، رابطه خود را با او تقویت کنید.

با هم وقت‌گذرانی کنید

با اختصاص زمان کافی برای وقت‌گذرانی با فرزندتان به او نشان می‌‌دهید برایش اهمیت قائلید و دوستش دارید. برنامه‌ریزی برای سپری کردن اوقات دو نفره باید مطابق با سن و سال پسرتان تنظیم شود. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم سرگرمی‌ها و فعالیت‌های مورد علاقه او را شناسایی کرده و بر همان اساس برنامه‌ریزی کنید. برای مثال، می‌توانید با هم ورزش کنید؛ در کنار هم آشپزی کنید؛ موسیقی گوش بدهید؛ پیاده‌روی کنید؛ به سینما بروید؛ یا در فعالیت‌های سرگرم‌کننده فوق برنامه مدرسه با او مشارکت کنید. مجموع این کارها به تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان کمک خواهد کرد.

با هم وقت‌گذرانی کنید.
با وقت‌گذرانی با فرزندتان به او نشان می‌‌دهید برایش اهمیت قائلید و دوستش دارید./ عکس از: Mixetto

روی پروژه‌های مشترک کار کنید

همکاری در پروژه‌های مشترک به شکل قابل توجهی به تحکیم روابط پدرها و پسرها کمک می‌کند. برای مثال، می‌توانید در رنگ کردن دیوارها یا نرده‌های منزل مشارکت کنید؛ با هم گل‌کاری و باغبانی کنید؛ با همکاری هم چیزی بسازید؛ یا برای یک مسافرت یا گردش دو نفره برنامه‌ریزی کنید.

به فرزندتان توجه کنید

توجه کردن به معنای اختصاص زمان کافی، شنیدن حرف‌ها و درد دل‌ها و قضاوت نکردن است. برای این منظور، لازم است ابتدا فضای مناسبی را برای تعامل ایجاد کنید. برای مثال، می‌توانید با پسرتان به پیاده‌روی یا ماهیگیری بروید و به او فرصت بدهید تا نقطه نظرها و آرزوهایش را با شما در میان بگذارد. وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند لازم است دست از کار بکشید و با او ارتباط چشمی برقرار کنید. در میان حرفش نپرید و اجازه بدهید صحبتش را تمام کند. خودتان را به‌جای او بگذارید و هرگز قضاوتش نکنید. از همه مهم‌تر اینکه شنونده فعالی باشید و با طرح پرسش‌های مرتبط، سر تکان دادن یا گفتن برخی کلمات به او نشان بدهید که به سخنانش گوش می‌کنید.

در مورد موضوعات مختلف با هم صحبت کنید

این روزها، بچه‌ها به شکلی باور نکردنی در معرض تبلیغات مخرب شبکه‌های اجتماعی قرار دارند. تماشای مردان جوانی که اندامی بی‌عیب‌ونقص و عضلاتی قوی دارند و روابط عاطفی شگفت‌انگیزی را با جنس مخالف برقرار می‌کنند ممکن است احساس بی‌کفایتی را در آن‌ها ایجاد کند. به‌وجود آمدن این احساس، مسیریابی‌های بعدی و مقابله با مشکلات آتی را برای بچه‌ها دشوارتر خواهد کرد. به همین دلیل، خوب است شما به‌عنوان پدر درباره مسائل گوناگونی نظیر رسانه‌های اجتماعی، موضوعات مالی، برقراری رابطه با جنس مخالف و بسیاری موارد دیگر با فرزندتان صحبت کنید.

در مورد موضوعات مختلف با هم صحبت کنید.
درباره مسائل گوناگونی نظیر رسانه‌های اجتماعی، موضوعات مالی، برقراری رابطه با جنس مخالف و موارد دیگر با فرزندتان صحبت کنید./ عکس از: Rakusen

سخن آخر

عملکرد والدین به‌طور مساوی می‌تواند در تقویت ارتباط دوستانه بین پدر و پسر نوجوان موثر باشد. برای دستیابی به این هدف، لازم است والدین با هم تقسیم کار داشته باشند. این به معنای آن است که پدرها باید به اندازه کافی با فرزندشان وقت بگذرانند؛ به صحبت‌های آن‌ها گوش کنند؛ سرگرمی‌ها، پروژه‌ها و فعالیت‌های مشترک را دنبال کنند؛ و درباره موضوعات گوناگون با یکدیگر حرف بزنند. شما برای تقویت رابطه پدر و پسر نوجوان چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنید؟ ممنون می‌شویم در بخش «نظرات کاربران» آن‌ها را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

منبع www.verywellfamily.com www.momjunction.com www.romper.com
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.